perjantai 30. syyskuuta 2011

Sisäpiha


Näkymä R:n parvekkeelta. Se asuu lähiössä nimeltä Vihreä Laakso, joka on linnuntietä noin 8km Prahan keskustasta. Tämä on suht uutta aluetta, ja aivan vieressä on metsä lenkkipolkuineen. Mutta maasto siellä näyttää niin kumpuilevalta etten ole vielä toimertunut testaamaan.

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Vapaapäivä


Tsekeissä on tänään kansallispäivää vastaava vapaapäivä ja suuntasin keskustaan. Kaunis ilma, 26 astetta lämmintä, turisteja joka puolella. Päivän kuva on turistikaupasta missä on myynnissä tusinoittain Praha-magneetteja.

tiistai 27. syyskuuta 2011

Strahov open air

Tämän päivän kuva on festareilta joilla olin. Kyseessä oli opiskeluvuoden aloitusbileet Prahan opiskelijoille, ja juhlijoita olikin paikalla kuulemani mukaan peräti 12 000. Takana näkyvällä lavalla soitti paikallisia bändejä ja festarialuetta ympäröi sosialistiaikana rakennetut betonihirviöt. Ne on opiskelija-asuntoja jotka majoittaa 7000 henkeä ja näyttää romahtavan hetkenä minä hyvänsä.

Kuva on otettu porukasta joka iloisesti poltteli vesipiippua keskellä festarikatua. Tunnelma oli kiva ja ilmassa tuoksui paistettu makkara ja slovakialainen pikaruoka.


sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Bramboracka

Hei! Olen tänä syksynä pitemmällä ulkomaanmatkalla Prahassa. Reissun suurempi tarkoitus on saada gradu valmiiksi ja lisäksi on kivaa nähdä vähän keski-Eurooppalaista syksyä. Sen kummempaa reissupäivyriä en tällä kertaa pidä, mutta kuvathan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Lienee soveliasta aloittaa kuvablogi tämän päivän päivälliselläni. Tässä siis perinteinen tsekkiläinen perunakeitto joka on tehty leivän sisään. Ihan hyvää ja maukasta, ja ravintolahinta vajaa pari euroa.